Biografie

Mijn naam is Daniel Godinho Veiga (14-05-1990) en ik ben  journalist, verslaggever, presentator en dagvoorzitter. Sinds 2022 ben ik dienst van RTL waar ik het actualiteitenprogramma EditieNL presenteer.  Eerder werkte ik voor de NOS, RTV Oost en Omroep Zeeland. Ik woon met mijn vrouw Mirjam in het mooie Zwolle! 

Tot mijn achttiende woonde ik in Sneek, Amersfoort en Haarlem. Op het Kennemer Lyceum in Overveen behaalde ik in 2008 mijn VWO-diploma. Van 2008 tot 2013 studeerde ik journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. 

Tijdens mijn studie werkte ik tussen 2010 en 2013 bij de lokale omroep RTV Zoo. Hier presenteerde ik op de radio het programma Zoo Sport en deed ik radioverslag van wedstrijden van PEC Zwolle. 

In 2012 liep ik stage bij Vara Kassa. Hier maakte ik het onderdeel "De Belbus", maar ook een groot verhaal  over de smartphone-verzekering van Pro Assist. Uit eigen onderzoek bleek dat zij hun beloftes niet waar konden maken. Van juni 2013 tot augustus 2013 liep ik mijn tweede stage op de sportredactie van RTV Oost.

Omroep Zeeland
Van november 2013 tot september 2017 werkte ik bij Omroep Zeeland. Aanvankelijk als redacteur/verslaggever sport, en later ook als presentator van het actualiteitenprogramma Zeeland Nu. In 2015 volgde ik de komst van de Tour de France naar Zeeland en in 2016 maakte ik de documentaire Elf Steden/Twee Dromen over de marathonschaatsers Niels en Erwin Mesu. 

RTV Oost
In september 2017 keerde ik terug bij RTV Oost als redacteur/verslaggever sport. Voor het radioprogramma De Oosttribune deed ik live-commentaar bij wedstrijden uit het betaalde voetbal en nam ik ook de presentatie voor mijn rekening. Samen met Nico Wantia en Tijmen van Wissing maakte ik drie seizoenen de wekelijks de podcast De Oosttribune

Live-verslag
Bij RTV Oost deed ik verslag van alle toonaangevende (sport)evenementen in de provincie Overijssel zoals de Halve Marathon Zwolle, de Enschede Marathon, de FBK Games en de Military Boekelo. In 2018 presenteerde ik de gemeenteraadsverkiezingen, en een jaar later was ik debatleider bij het slotdebat voor de provinciale verkiezingen. Ook was ik in 2018 een van de verslaggevers van de door de publieke omroep verzorgde uitzending Alpe d'Huzes in Frankrijk.

Bij Oost Vandaag
Vanaf oktober 2019 presenteerde ik het actualiteitenprogramma Bij Oost Vandaag. Dat programma werd in 2020 uitgebreid tot een talkshow met dagelijks een stamgast en een actuele gast. Met verslaggevers in de provincie wordt het nieuws uit de provincie besproken. Tot 2021 heette dit programma Thuis in Overijssel. 

STEUN
In april 2020 maakte ik in samenwerking met Manne Havinga de documentaire STEUN: Hoe Hasselt vecht tegen het Virus. Voor deze documentaire verblijven wij samen een week op een schip in Hasselt om persoonlijke verhalen op te halen in het zwaar getroffen stadje. De documentaire werd op 25 april 2020 besproken bij Op1 en op 10 mei 2020 uitgezonden door WNL op NPO1. 

NOS
Op detacheringsbasis werkte ik voor de NOS. Hier presenteerde ik het nieuws van de regionale omroepen in het NOS Journaal op NPO1 van 12:00 en 15:00 uur. Ook was ik een van de presentatoren van het programma NOS Journaal Regio op NPO 2. 

RTL4
Vanaf het najaar van 2022 ben ik te zien als presentator en verslaggever bij EditieNL. Een dagelijks journalistiek programma op RTL4 dat op een andere manier naar het nieuws kijkt.